Ajankohtaista: Tulevia tapahtumia

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Tilaa uutiskirje

Lähi-itä murroksessa -webinaarisarja 16.-25.3.

Suomalaisten Israel-ystävyysjärjestöjen muodostama Israel-ystävyystoimikunta tuottaa neliosaisen webinaarisarjan Lähi-itä murroksessa, jossa käsitellään ajankohtaisia maailmanpoliittisia tapahtumia Lähi-idässä ja niiden vaikutuksia alueen asukkaiden elämään ja ihmisoikeustilanteeseen alueella.

Sarja käsittää seuraavat webinaarit, jotka ovat katsottavissa suorana os. ja jälkikäteen alla olevista linkeistä. Englanninkieliset osuudet tullaan tekstittämään suomeksi 1-2 viikon kuluessa esityspäivästä.

16.3. klo 19 Missä kulkee antisemitismin ja Israelin valtion arvostelun raja?

Onko antisemitismi uhka Suomelle? Kuinka IHRA:n antisemitismin määritelmä voi auttaa juutalaisvihan voittamisessa? Missä kulkee antisemitismin ja Israelin valtion arvostelun raja?

Keskustelemassa ECI:n (European Coalition for Israel) perustaja Tomas Sandellin johdolla Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja EU:n antisemitisminvastaisen toiminnan koordinaattori Katharina von Schnurbein.

Katso webinaari täältä.

18.3. klo 19 Iranin uhka ja vähemmistöjen haaste Lähi-idässä

Iranin uhka koko Lähi-idälle ja Israelille – arkeologi Ariel Livson
Nykyjuutalaisuuden identiteetti Lähi-idässä ja Israelissa – Suomen juutalaisten seurakuntien ylirabbiini Simon Livson
Vapaaehtoiseksi Israeliin – Soile Bar-Yosef, vapaaehtoistyön koordinaattori.
Kristillinen identiteetti Lähi-idän murroksessa – Ilkka Vakkuri, Israelin ystävät ry:n toiminnanjohtaja

Katso webinaari täältä.

23.3. klo 19 Ihmisoikeusjärjestöjen toiminta Lähi-idässä – polku hukassa?

Illan aiheina ovat Israel-vastaisen kansalaisjärjestötoiminnan tausta ja synty, Israel-vastainen kansalaisjärjestöaktivismi kansainvälisissä elimissä ja kansalaisjärjestöjen mediakampanjat.

Illan asiantuntijoina kuullaan NGO Monitorin johtajaa Gerald Steinbergiä, juristi Anne Herzbergiä ja mediakriittistä Honest Reporting -järjestöä. Aiheista keskustelemassa ovat yhteiskunta-aktivisti Varpu Haavisto ja toimittaja Pasi Turunen. Myös yleisökysymyksiä otetaan.

Katso webinaari täältä.

25.3. klo 19 Mitä vaikutuksia uusilla rauhansopimuksilla on Lähi-idän kehitykseen?

Syksyllä 2020 useat arabimaat sopivat suhteittensa normalisoinnista Israelin kanssa. Mikä merkitys näillä sopimuksilla on Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan, ja miten ne vaikuttavat alueen poliittisiin jännitteisiin, taloussuhteisiin, turismiin ja turvallisuuteen? Entä mitä roolia Iran näyttelee alueen kehityksessä?

Suomi-Israel Yhdistysten Liiton puheenjohtaja Risto Huvila isännöi keskustelua, jossa ovat mukana Israelin suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov, Ulkoministeriön Lähi-idän yksikön päällikkö Riikka Eela sekä Ulkopoliittisen Instituutin tutkija Mariette Hägglund.

Katso webinaari täältä.

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset

KAIKKI UUTISET...

LIITY JÄSENEKSI

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LIITY JÄSENEKSI TÄÄLLÄ

copyright © 2024 suomi-israel.fi

Tietosuojalauseke