Ajankohtaista: Tulevia tapahtumia

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Tilaa uutiskirje

Balfourin julistuksesta 105 vuotta

Tänään on kulunut 105 vuotta Ison-Britannian ulkoministerin Arthur James Balfourin 2.11.1917 antamasta julistuksesta, joka oli ensimmäinen merkittävä poliittinen asiakirja juutalaisvaltion syntymiseen johtavassa prosessissa. Sitä seurasivat San Remon julistus 1920 ja Kansainliiton päätös 1922.

Ulkoministeriössä, 2.11.1917

Arvoisa lordi Rotschild,

Minulla on suuri ilo saattaa tietoonne, Hänen Majesteettinsa hallituksen puolesta, seuraava myötätunnonosoitus niitten juutalais-sionististen pyrkimysten takia, jotka on esitetty hallitukselle ja jotka se on hyväksynyt.

Hänen Majesteettinsa hallitus suhtautuu suopeasti kansalliskodin perustamiseen juutalaisille Palestiinaan ja tulee ryhtymään mitä suurimpiin ponnistuksiin edistääkseen tämän päämäärän saavuttamista, ollen tietysti itsestään selvää, ettei ryhdytä mihinkään, mikä loukkaisi Palestiinassa jo olevien ei-juutalaisten yhteisöjen kansalais- tai uskonnollisia oikeuksia tai juutalaisten oikeuksia tai poliittista asemaa missä tahansa muussa maassa.

Olisin kiitollinen, jos saattaisitte tämän julistuksen sionistisen järjestön tietoon.

Teidän
Arthur James Balfour

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset

KAIKKI UUTISET...

LIITY JÄSENEKSI

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LIITY JÄSENEKSI TÄÄLLÄ

copyright © 2024 suomi-israel.fi

Tietosuojalauseke