Ajankohtaista: Tulevia tapahtumia

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Liitto

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n historia alkaa vuodesta 1954, jolloin perustetun yhdistyksen nimi oli Suomi–Israel Yhdistys ry. Halu vastaavanlaisten yhdistysten perustamiseen eri puolelle Suomea johti siihen, että yhdistys muutettiin vuonna 1984 Suomi–Israel Yhdistysten Liitto ry:ksi, jonka jäsenet ovat eri puolilla maata toimivia paikallisyhdistyksiä.

Sääntöjensä mukaan liiton tarkoituksena on edistää Israelin valtion, kansan, kulttuurin, historian ja yhteiskunnan tuntemusta Suomessa, sekä edistää näiden kansojen välistä yhteistoimintaa yhteiskunnan eri alueilla. Liitto tukee jäsenyhdistyksiään ja koordinoi niiden yhteistoimintaa.

Liitto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, ja siihen kuului vuoden 2018 alussa 12 jäsenyhdistystä:

Pyrimme käynnistämään uusia paikallisyhdistyksiä eri puolelle Suomea, mm. Oulun, Lahden ja Etelä-Pohjanmaan seudulle, joten jos olet kiinnostunut tulemaan toimintaamme mukaan, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Liitto julkaisee neljännesvuosittain ilmestyvää Jedidut-lehteä, joka postitetaan jäsenyhdistysten jäsenille osana edullista jäsenmaksua. Jedidut ilmestyy myös verkkolehtenä.

Jos haluat liittyä johonkin liiton paikallisyhdistykseen tai tilata Jedidutin erillistilauksena, täytä oheinen lomake. Myös osoitteenmuutoksen voit tehdä samalla lomakkeella. Voit lähettää tiedon osoitteenmuutoksesta myös sähköpostilla osoitteet@suomi-israel.fi -laatikkoon. Kerro, mistä päivästä alkaen uusi osoite on voimassa ja myös, mikä on vanha, korjattava osoite.

Toimintansa liitto rahoittaa pääosin jäsenmaksutuloilla ja ystävyysyhdistyksenä saamallaan valtionavustuksella. Liiton tavoitteita kannattavat paikallisyhdistysten jäsenet voivat tukea tätä toimintaa lahjoituksin pankkitilille FI75 5710 5220 1183 18. Pienetkin lahjoitukset ovat tervetulleita.

Liitto on Ystävyysseurojen liitto ry:n sekä Israel-ystävyystoimikunnan jäsen.

Suomi-Israel Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 1954–76 oli valtioneuvos K.-A. Fagerholm, joka sodan aikana puolusti juutalaisia pelottomasti ja oikeamielisesti. Hänen työnsä ja Israel-ystävyytensä kunnioittamiseksi Israelin Zanoahiin perustettiin vuonna 1985 KAF-muistometsä. Metsää hoitaa KKL (Keren Kajemet LeIsrael), jonka puunistutustoimintaa voi tukea käyttämällä sen onnittelu- ja suruadresseja.

Liittohallitus 1.1.2018:

Risto Huvila (varapuheenjohtaja), Aleksandra Ahlgren (Helsinki), Sisko Hiltunen (Jyväskylä),  Juhani Korjula (Haminan seutu), Reino Kurki-Suonio (Tampere), Olli Palo (Turun seutu), Timo Saksala (Tampere), Minna Silver (Porvoo). Sihteerinä toimii Kimmo Janas, joka on myös Jedidut-lehden päätoimittaja.

Ryhdy jäseneksi

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LUE LISÄÄ…

copyright © 2018 suomi-israel.fi