Ajankohtaista: Tulevia tapahtumia

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Tilaa uutiskirje

Hagit Ben-Yaakov aloitti uutena suurlähettiläänä

Suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov ja Ulkoministeriön protokollapäällikkö Matti Heimonen Helsingissä 24.8. Kuva: Hagit Ben-Yaakovin twitter-tili.

Israelin uusi Suomen ja Viron suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov on aloittanut tehtävässään ja jättänyt valtuuskirjansa tasavallan presidentille torstaina 27.8.2020. Suurlähettilään asemapaikkana on Helsinki.

Aiemmin Ben-Yaakov toimi Israelin suurlähettiläänä Latviassa ja Liettuassa (2011–2015). Hän on toiminut useissa johtotehtävissä Israelin ulkoministeriössä Jerusalemissa, viimeksi Israelin ja Kiinan taloudellisten suhteiden johtajana. Vuosina 2016-2018 hän toimi pääministerin kansliaan kuuluvassa kansallisen turvallisuuden neuvostossa Eurooppa-asioiden johtajana.

Suurlähettiläs Ben-Yaakovilla on kandidaatin (B.A.) tutkinto historian ja Lähi-idän tutkimuksissa ja maisteritutkinto (M.A.) Lähi-idän tutkimuksessa Jerusalemin heprealaisesta yliopistosta. Hän on myös suorittanut neuvottelustrategioiden instituutin ohjelman Harvardin yliopistossa.

Suurlähettiläs asuu kahden lapsensa kanssa Helsingissä.

Lähde: https://embassies.gov.il/helsinki-en/AboutTheEmbassy/Pages/Ambassador.aspx 

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset

KAIKKI UUTISET...

LIITY JÄSENEKSI

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LIITY JÄSENEKSI TÄÄLLÄ

copyright © 2024 suomi-israel.fi

Tietosuojalauseke