Ajankohtaista: Tulevia tapahtumia

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Tilaa uutiskirje

Pääministeri Netanyahun puhe 15.5.2021

Pääministeri Benjamin Netanyahun puhe 15.5.2021

Alkuperäinen teksti https://mfa.gov.il/MFA/PressRoom/2021/Pages/Statement-by-PM-Netanyahu-15-May-2021.aspx 

On kulunut viisi päivää siitä, kun Hamas ampui raivokkaasti raketteja Jerusalemiin ja muihin Israelin kaupunkeihin täysin provosoimattomassa hyökkäyksessä.

Viime viikolla miljoonat israelilaiset pakotettiin pommisuojaan, kun ohjuksia satoi kaupunkeihimme. Useita israelilaisia on tapettu. Monet muut ovat haavoittuneet. Tiedät ja tiedän, ettei mikään maa sietäisi tätä. Israel ei siedä tätä.

Israel on reagoinut voimakkaasti näihin hyökkäyksiin, ja me jatkamme vastaamista voimakkaasti, kunnes kansamme turvallisuus palautetaan.

Olemme eliminoineet kymmeniä Hamasin terroristeja ja poistaneet satoja terroristikohteita, mukaan lukien ohjusten laukaisualustoja ja rakennuksia, joita Hamas käytti suunnitellakseen ja toteuttaakseen nämä iskut.

Kaksi yötä sitten Israel heikensi myös vakavasti Hamasin terrori-infrastruktuuria. Tuhosimme osan suuresta maanalaisesta tunneliverkostosta, jota Hamas käyttää hyökkäykseen Israelia vastaan.

Haluan muistuttaa maailmalle, että ampumalla kaupunkeihimme Hamas tekee kaksinkertaisen sotarikoksen. He tähtäävät siviileihimme ja piiloutuvat palestiinalaisten siviilien taakse ja käyttävät heitä tehokkaasti ihmiskilpinä.

Kuten aina, Israel tekee kaikkensa suojellakseen siviileitämme ja pitääkseen palestiinalaiset siviilit vahingoittumattomina. Osoitimme tämän jälleen kerran, kun varoitimme siviilejä luovuttamaan Hamasin terroritiedustelun käyttämän rakennuksen. He vapauttivat tilat ennen kohteen tuhoutumista, ja siksi et kuule näiden romahtavien terroritornien uhreista, koska huolehdimme erityisesti siviiliuhrien välttämisestä, aivan päinvastoin kuin Hamas.

Hamasin kukistaminen ei palvele vain Israelin etuja, vaan kaikkien niiden etuja, jotka etsivät rauhaa, vakautta ja turvallisuutta Lähi-idästä.

Haluan kiittää Israelin monia ystäviä kansainvälisessä yhteisössä, jotka ovat tukeneet voimakkaasti Israelin toimintaa puolustautuessaan. Haluan kiittää Yhdysvaltojen presidentti Joe Bideniä ja haluan kiittää monia maita, myös Euroopan maita, jotka nostivat Israelin lipun hallintorakennustensa salkoihin solidaarisuuden merkiksi.

Kenelläkään ei pitäisi olla epäselvyyttä valinnasta, joka on niin selkeä, ja haluan kiittää presidentti Bideniä hänen selkeästä ja yksiselitteisestä tuestaan. Et voi rinnastaa elämää arvostavaa demokratiaa kuolemaa ylistävään terroristijärjestöön.

Haluan myös sanoa sanan väkivallasta, jonka olemme nähneet viime päivinä Israelin kaupungeissa Lodista Bat Yamiin, Akkosta Haifaan. Juutalainen valtio ei siedä pogromeja kansalaisiamme vastaan. Emme salli juutalaisten kansalaisten joutumista lynkattaviksi tai että he joutuvat elämään murhanhimoisten arabijengien pelossa. Emme siedä synagogien ja omaisuuden polttamista.

Samanaikaisesti emme salli juutalaisten ottaa lakia omiin käsiinsä ja hyökätä viattomia arabeja vastaan ​​tai lynkata viattomia arabeja; oli yksi tällainen tapaus, sellainen teko. Emme salli näitä hyökkäyksiä viattomia juutalaisia ​​tai arabeja vastaan. Tämän vastenmileisen toiminnan ja väkivallan sietäminen merkitsee tietä anarkiaan.

Israel on juutalainen ja demokraattinen valtio, jossa kaikki kansalaiset, juutalaiset, arabit ja kaikki muut ovat tasavertaisia ​​lain edessä ja saavat yhdenvertaisen suojan lain toimeenpanijoilta.

Olen täysin varma, että Israel pystyy käsittelemään näitä uhkia ulkopuolelta ja näitä uhkia sisältä. Luotan armeijamme. Luotan poliisiimme. Ennen kaikkea luotan Israelin kansan määrätietoisuuteen ja päättäväisyyteen.

Aivan kuten olemme aina tehneet, selviämme tästä myrskystä ja nousemme vahvemmiksi kuin koskaan.

Kiitos.

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset

KAIKKI UUTISET...

LIITY JÄSENEKSI

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LIITY JÄSENEKSI TÄÄLLÄ

copyright © 2024 suomi-israel.fi

Tietosuojalauseke