Ajankohtaista: Tulevia tapahtumia

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Uusimmat uutiset

KAIKKI UUTISET...

LIITY JÄSENEKSI

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LUE LISÄÄ…

Pääministeri Netanyahun puhe Holokaustin uhrien muistopäivänä 27.1.2021

Klikkaa kuvaa katsoaksesi pääministeri Benjamin Netanyahun englanninkielinen puhe videolta. Alla puheen suomenkielinen käännös.

Tänään, 27. tammikuuta, maailma muistaa virallisesti kuutta miljoonaa juutalaista miestä, naista ja lasta, jotka natsit ja heidän yhteistyökumppaninsa surmasivat raa’asti holokaustissa.

Muistamme tämän pimeimmän luvun ihmiskunnan historiassa, kun yksi Euroopan valtio päätti hyväksyä politiikan ja ohjelman kaikkien viimeisten juutalaisten tuhoamiseksi, mobilisoimalla modernin kehittyneen teollisuusvaltion koko voiman tämän uskomattoman painajaisen toteuttamiseksi.

Juutalaisten kansan joukkomurhat eivät tapahtuneet tyhjiössä. Antisemitismi oli ollut vuosisatojen ajan liian yleistä kaikkialla Euroopassa. Haastamattomana se kasvoi ja raivostui ja räjähti sitten.

Tällä vanhimmalla vihalla oli kiistaton pitkäikäisyys. Sen juuret ulottuvat antiikin maailmaan. Se oli aina läsnä koko keskiajan. Ja silti, se räjähti täydellä voimalla modernilla aikakaudella.

Ja jos ihmiset ajattelivat, että Auschwitzin ja Treblinkan kauhujen jälkeen ihmiskunta oppii lopulta läksynsä ja irrottautuu antisemitismistä, että se heittäisi sen historian roskakoriin, mihin se kuuluu, niin he olivat väärässä. Täysin väärässä.

2000-luvulla antisemitismin tauti saastuttaa ja leviää edelleen. Se löytyy elävänä, potkivana ja vahingollisena Pohjois-Amerikan yliopistokampuksilla, Etelä-Aasian madrassoissa, Euroopan eliitin joukossa. Antisemitismi esiintyy varakkaassa lännessä ja idän kehitysmaissa. Se on Iranin islamilaisen tasavallan hallituksen virallinen politiikka, joka epäilemättä ja ylpeänä sanoo päivä päivältä: tavoitteemme on murhata vielä kuusi miljoonaa juutalaista, hävittää Israelin juutalainen valtio.

Rokotetta antisemitismivirukselta suojaamiseksi ei ole vielä löydetty. Sanotaan, että jotkut asiat eivät koskaan muutu. Mutta voin kertoa sinulle, mikä on muuttunut. Me juutalaiset olemme muuttuneet.

Jos juutalaiset olivat holokaustin aikaan kodittomia, kansalaisuudettomia, puolustuskyvyttömiä ja pyysivät muita suojelemaan meitä – ei enää. Nykyään olemme vahvasti juurtuneet muinaiseen maahan, vapaita ja vahvoja itsenäisessä valtiossamme.

Holokaustin jälkeen uudestisyntyneen maan, maan, joka tarjosi perheelle kotimaan, tuhkasta nousevan valtion, valtion, jossa juutalaiset saivat itsemääräämisoikeutensa ja itsenäisyytensä, pääministerinä lupaan etten koskaan unohda traagista menneisyyttämme enkä koskaan salli juutalaisen kansan olla enää puolustuskyvytön niitä voimia vastaan, jotka etsivät tuhoamme.

Ei koskaan enää ei ole iskulause. Tämä on meidän politiikkamme ja tämä on missiomme, ja me toteutamme sen aina.

Uusimmat uutiset

KAIKKI UUTISET...

LIITY JÄSENEKSI

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LUE LISÄÄ…

copyright © 2023 suomi-israel.fi

Tietosuojalauseke