Ajankohtaista: Tulevia tapahtumia

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Tilaa uutiskirje

Tervetuloa Suomi–Israel Yhdistysten Liiton sivuille!

Mazal tov Israel -itsenäisyyspäivän juhla 14.5. Ritarihuoneella on peruutettu koronan aiheuttamista kokoontumisrajoituksista johtuen. Katso liiton puheenjohtajan Risto Huvila itsenäisyyspäivätervehdys täältä

Mazal tov: Suomi-Israel Yhdistyksen perustamisesta 65 vuotta 15.12.2019!

Tasan 65 vuotta sitten, joululukuun 15. päivänä 1954, hotelli Palacen juhlasali oli ääriään myöten täynnä Israelin ystäviä, jotka olivat saapuneet perustamaan Suomi-Israel Yhdistys ry:tä.

Yhdistyksen toiminta lähti käyntiin erittäin nimekkäiden ja vaikutusvaltaisten henkilöiden johdolla ja sen ensimmäinen puheenjohtaja peräti 22 vuoden ajan oli moninkertainen pääministeri, eduskunnan puhemies, sittemmin valtioneuvos Karl-August Fagerholm.

Lue lisää https://suomi-israel.fi/ensimmaisen-suomi-israel-yhdistyksen-perustamisesta-65-vuotta/.

Israel ja ihmisoikeudet – Varpu Haaviston luentokiertue marraskuussa 2019

 

Tervetuloa Israel-juhlaan Keskustakirjasto Oodiin 14.5.

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto järjestää Israelin 71. itsenäisyyspäivän kunniaksi juhlan Helsingin uuden kaupunkikirjasto Oodin Maijansalissa tiistaina 14.5. klo 19.

Tilaisuutta kunnioittaa läsnäolollaan Israelin suurlähettiläs Dov Segev-Steinberg, ja muut puhujat/esiintyjät ovat Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman,  Guatemalan kunniakonsuli, museonjohtaja Peter Didrichsen, Suomi-Israel Yhdistysten Liiton puheenjohtaja Risto Huvila, sekä lausuntataiteilija Pekka Ruokomäki ja viulutaiteilija Miritza Lundberg.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja yleisöä pyydetään saapumaan paikalle viimeistään 18:45.

Ensimmäinen K.-A. Fagerholm -palkinto kansanedustaja Peter Östmanille

Suomi-Israel Yhdistysten Liiton puheenjohtaja Risto Huvila ja kansanedustaja Peter Östman

Suomi-Israel Yhdistysten Liiton perustama ja ensimmäistä kertaa jakama K.-A. Fagerholm -palkinto luovutettiin kansanedustaja Peter Östmanille eduskunnassa 28.11.2018 pidetyssä juhlaseminaarissa.

Lue lisää ja katso videotaltiointi juhlaseminaarista.

Mazel tov! Vuonna 2018 juhlimme Israelin valtion 70-vuotista itsenäisyyttä. Juutalaisen kalenterin mukaisesti itsenäisyyspäivä ajoittuu Ijar-kuun 5. päivään, joka on länsimaisessa kalenterissa tänä vuonna 19.4. Länsimaisen kalenterin mukaan itsenäisyyspäivää vietetään 14.5.

Näiltä sivuilta löydät tietoa Suomi-Israel Yhdistysten Liiton ja sen jäsenyhdistysten toiminnasta. Sivujen tarkoituksena on myös auttaa löytämään tietoa Israelista sekä muustakin Israel-ystävyyteen ja Israelin kulttuuriin liittyvästä toiminnasta Suomessa.

Israeliin liittyvää tietoa on verkossa tavattomasti. Vaikka löydät sitä toki itsekin helposti hakukoneilla, toivomme, että näiden sivujen linkit helpottavat etsintääsi. Sen lisäksi mitä näiltä sivuilta löydät, suosittelemme sinua tutustumaan Israelia koskevaan infopakettiin, jonka löydät osoitteesta www.kaisaniemi.info.

Liitto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Näiden sivujen linkit voivat kuitenkin johtaa sivuille, jotka eivät sitä ole. Liiton omassa harkinnassa on, mitkä tiedot sopivat sivujen luonteeseen, mutta ei vastaa sille toimitetun tiedon oikeellisuudesta. Liitto ei myöskään vastaa linkkien takana olevista tiedoista eikä muutenkaan ota niihin kantaa.

Täydennyksiä, muuttuneita tietoja ja tietoja tulevista tapahtumista voi lähettää osoitteeseen: info@suomi-israel.fi

 

Tilaa uutiskirje

Uusimmat uutiset

KAIKKI UUTISET...

LIITY JÄSENEKSI

Ryhdy Suomi-Israel -yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutislehtemme. Voit myös tilata lehden ilman jäsenyyttä.

LIITY JÄSENEKSI TÄÄLLÄ

copyright © 2024 suomi-israel.fi

Tietosuojalauseke